Ontevreden Daley Blind heeft geen trek in vragen: ‘Jij wil dat ik ga wijzen’ (2024)

Table of Contents
Meer nieuws Meer sportnieuws
Ontevreden Daley Blind heeft geen trek in vragen: ‘Jij wil dat ik ga wijzen’ (1)

Mart van Mourik

Laatste update:

Daley Blind kijkt niet met een tevreden gevoel terug op de 2-4 overwinning van Ajax op FC Volendam. Lange tijd was er voor de Amsterdammers geen vuiltje aan de lucht, totdat doelman Remko Pasveer een kwartier voor tijd in de fout ging en de wedstrijd kantelde. Voor de camera van ESPN geeft de verdediger na afloop van het Eredivisie-duel aan dat hij er vooral van baalt dat ‘afspraken binnen het team’ niet nagekomen worden.

“Ik denk dat er tot de 0-3 niks aan de hand was”, vertelt Blind in gesprek met verslaggever Vincent Schildkamp. “Daarna raakten we de controle kwijt. Ik maak me geen zorgen, maar zoals we sukkelen de laatste tijd... We verkeren niet in grootse vorm op dit moment en dan kan een ‘tikje’ als de 1-3 blijkbaar al voor moeilijkheden zorgen in dit elftal. Je moet je vasthouden aan bepaalde regels die je maakt met elkaar. Of je nou goed of slecht speelt, je moet op die regels terug kunnen vallen. Dat zijn zaken waar we kritisch op kunnen zijn. Als je niet in vorm bent moet je terug naar de basis en dan is het nakomen van afspraken belangrijk.”

Welke afspraken er dan precies niet worden nagekomen, wil Blind niet zeggen. “Dat hoef ik hier niet te vertellen, want de trainer zal dat morgen ongetwijfeld aan de hand van beelden laten zien in de kleedkamer. Er gebeurt veel in een wedstrijd en situaties veranderen: op een gegeven moment hadden we ook vijf wissels. Dan verandert er een hoop en als je dan ook nog een ‘tikje’ krijgt met de 1-3, waar we eigenlijk niet van in paniek moeten raken, dan zie je toch dat we het als team blijkbaar heel moeilijk hebben.” Wanneer Schildkamp blijft vragen naar de besproken thema’s in de kleedkamer, reageert Blind ogenschijnlijk lichtgeprikkeld.

“Het lijkt me duidelijk dat de sfeer niet optimaal was, maar wat we binnenskamers bespreken houd ik tussen ons. We hebben genoeg ervaren jongens die elkaar de waarheid kunnen zeggen en die doen dat ook.” Schildkamp blijft doorvragen, maar Blind weigert in te haken: “Zijn volwassen jongens ook in staat om dingen tegen anderen te kunnen zeggen als de eigen prestaties niet goed zijn?” Blind: “Ik weet niet waar je naartoe wil, maar ik zeg de hele tijd dat we elkaar de waarheid zeggen. Blijkbaar wil je dat ik met vingers ga wijzen. Ik weet niet zo goed wat je wil horen eigenlijk. We hebben het er gewoon over en je bespreekt wedstrijden. Het is gewoon een moeilijke fase en daar moeten we als team uitkomen”, aldus de centrumverdediger van dienst.

EredivisieAjaxRemko PasveerDaley Blind

Meer nieuws

Sterkhouder beëindigt transfergeruchten: ‘Speel volgend seizoen gewoon bij Ajax’16:5507.06.20243Oostenrijk maakt definitieve EK-selectie bekend: Feyenoorder Trauner gaat mee16:4307.06.20241Maurice Steijn denkt hardop na: ’Stel dat ik met Ajax kampioen was geworden?’16:0207.06.202416Vitesse heeft nog tien dagen om faillissem*nt af te wenden: ’Billenknijpen’15:3107.06.20248Ajax kan ondanks reserverol flinke winst maken bij eventueel vertrek Chuba Akpom13:5507.06.202448Mike Verweij noemt bedrag dat Ajax moet betalen voor Wout Weghorst13:4307.06.202474

1

2

Meer sportnieuws

Koeman discussieert met Driessen over de haarband van Memphis Depay

AJAX SPECIAL | Siem de Jong - De touwtjes in handen

Reacties

Ducktaildo

8 oktober 2022 om 19:25

Probleem bij Ajax is natuurlijk wel dat de ervaren spelers gewoon de minste zijn van het team. Zo'n Blind, Pasveer, Tadic en Klaassen kunnen elkaar en een andere zovaak als zij maar willen de waarheid vertellen, maar heel serieus zullen zou ook niet genomen worden. Iedereen die zelf gevoetbald heeft die snapt dat ook wel. Zelf ook zulke spelers meegemaakt, die even gingen vertellen hoe het allemaal zou moeten maar raakte zelf geen enkele pepernoot. Dan heb je nog een coach die niet boven de ervaren spelers staat, maar er tussen. Dan heb je een co*cktail van een slecht seizoen zo te pakken.

myvision

8 oktober 2022 om 19:31

" Heel serieus zullen zij ook niet genomen worden"?? Die ervaren spelers zijn wel de cultuurbewakers. Zij weten ook wat er voor nodig was om het team wel optimaal te laten draaien. Blind en Tadic stonden bijna in een CL finale, Klaassen speelde een EL finale. Als ze niet serieus genomen worden dan zou de crisis nog groter zijn dan het nu al is. Juist de ervaring zou er voor moeten zorgen dat ze de situatie zien aankomen en er iets aan kunnen doen. Nu vind ik dat Tadic niet echt daar geholpen werd door Schreuder gezien die eigenwijs Tadic continu aan de verkeerde kant zette.

Ducktaildo

8 oktober 2022 om 19:36

Myvision. Als zo'n speler gaat uitleggen dat het allemaal scherper moet, de ballen in de voeten moeten worden gespeeld, enzzz, maar zij zijn de eerste die telkens de fout ingaan dan neem je de 3e keer dat echt niet meer serieus. Kan je nog zoveel hebben betekend, maar als jijzelf niet presteer en dus niet het voortouw neemt dan hebben spelers daar echt geen boodschap aan. Goed voorbeeld doet volgen. En niet voor de 3e keer je directe tegenstander laten lopen of de bal voor de 5e keer bij de tegenstander in de in de voeten spelen en daar dan andere op gaan wijzen. Wat heb je aan ervaren krachten die alles uitleggen maar telkens door het ijs zakken? Toch 0,0.

Tegenargument

8 oktober 2022 om 19:51

Joh, Ajax zit ff in een dip, maar je doet net alsof de wereld vergaat in Amsterdam. Ze staan volgens mij gewoon 1e op dit moment, paar weken geleden speelden ze Glasgow Rangers helemaal weg. Mag je een keet verliezen van Liverpool en ja... Napoli was een aanfluiting, klopt. Maar zoals ik bij jou nu lees is jouw respect voor mensen per dag verschillend blijkbaar.

Tegenargument. Glasgow was blijkbaar dus een incident. Want over het algemeen speelt Ajax dit seizoen toch niet goed? Of vind jij van wel? Ik zie een dalende lijn ipv een stijgende. En de ervaren jongens zijn de eerste die door het ijs zakken bij dit Ajax.

vtotheb

8 oktober 2022 om 20:36

Ze willen het niet lezen. Alle lof is verleden tijd steeds. Dat zegt ook wat

Jantjeheelgoed

8 oktober 2022 om 20:00

Wat een ongelofelijk naar ventje begint Daley Blind te worden. Nooit enige zelfreflectie hoe absurd slecht of groot z’n fouten ook zijn. Het ligt altijd aan anderen. Tenenkrommend. Snel afscheid van nemen zou ik zeggen. En dat zeg ik als Ajacied in het belang van de club.

Thamike

8 oktober 2022 om 21:48

Oh, ik heb interview gezien maar hij gaf nergens andere de schuld. Was pissed dat het weer bijna mis ging en had door dat de interviewer een antwoord wilde uitlokken. Daley kwam niet symphatiek over maar dat snapt iedere sporter maar hij beschuldigd hem van iets wat hier niet het geval was.

Homelander

8 oktober 2022 om 19:27

Een interview met als doel een stukje zelfreflectie te vinden bij Blind, dan krijg je dit als resultaat. Dan is die snel op z'n teentjes getrapt.

myvision

8 oktober 2022 om 19:34

Of het is gewoon professioneel door niet te vertellen wat er gezegd is na de wedstrijd tegen Napoli. Volgens mij toont Blind wel zelfreflectie, volgens mij kan alleen die verslaggever weer moeilijk luisteren gezien hij zelf alweer allemaal aannames doet en z'n gewenste antwoorden niet krijgt.

Thamike

8 oktober 2022 om 21:50

Precies, er zijn mensen die willen nu hun gram halen. Ik zou ze gewoon even laten. Op dit moment kun je niets meer goed doen, zeggen dus even slikken.

Real_Amsterdam

8 oktober 2022 om 19:31

Nouja, sommige (sport) journalisten/interviewers zijn natuurlijk ook vreselijk irritant. Maar desalniettemin hoeft blind niet zo gepikeerd te reageren. Ajax zit nou eenmaal eventjes in de hoek waar de klappen vallen. Schreuder gaf ook al een vreselijk schrijnend interview na de wedstrijd. Steek je in hand in eigen boezem en leg gewoon de problemen bloot, ipv een beetje te zitten raaskallen dat de "buitenwereld" stennis probeert te schoppen.

myvision

8 oktober 2022 om 19:37

Blind staat gewoon voor de groep, gaat geen mensen afvallen en wijzen. Denk je nou echt dat hij de hand niet in eigen boezem steekt na die wedstrijd? Ze hebben de naam Ajax zwaar beschadigd terwijl oa Blind juist die naam weer had opgebouwd. Natuurlijk zijn die gasten woedend geweest.

Real_Amsterdam

8 oktober 2022 om 19:48

Hand in eigen boezem steken bedoel ik meer mbt ons aller alfred. Ik vond de interviewer bij blind vrij vervelend overkomen omdat hij niet het antwoord kreeg wat hij graag zou willen. Alleen vind ik wel dat blind wel iets minder gefrustreerd zou kunnen reageren op desbetreffende interviewer. Het is heel goed dat blind buiten de kleedkamer niet met vingertjes gaat wijzen, maar ook hij deelt afgelopen weken mee in de malaise en is bij een aantal tegendoelpunten direct betrokken geweest. Ook vandaag zag de verdediging er weer instabiel uit. En dan met name de restverdediging

DENAJAX01

8 oktober 2022 om 20:10

Je hebt net wederom weer een enorme kutwedstrijd gespeeld en de vorm is verre van goed en dan krijg je Vincent Schildkamp voor je neus die dezelfde vraag 100 keer stelt omdat hij het door hem gewenste antwoord niet krijgt. Dan zou ik op een gegeven moment ook kortaf worden. Blind is in alles een prof. Staat voor zijn team en beschermt ze door niet te vingerwijzen en wat in de kleedkamer gebeurt daar te laten. Hij heeft enorm veel zelfreflectie en is meestal de eerste om toe te geven dat het bij hem ook niet goed loopt.

binny

8 oktober 2022 om 19:35

De ervaren spelers bespreken het met elkaar ja, en ze komen allemaal te kort op dit moment. Ze steunen de talenten om hen heen niet genoeg, ze worden niet gestuurd en die jongens zijn alleen maar bezig met zichzelf door het gesukkel. Pasveer, Tadic, Blind, Klaassen, komen gewoon allemaal te kort dit seizoen. Was die Vlachodimos maar gekomen.

Tegenargument

8 oktober 2022 om 19:55

Alsof Vlachodimos de redder in nood zou zijn geweest, houd toch op. Hoe weet je nou of de talenten niet worden gesteund? Sta jij op het veld, trainingsveld of zit je in de kleedkamer? Elke (jonge) speler loopt weg met een Tadic. Hoe hij nieuwelingen opvangt. Ik geloof echt wel dat Blind (zie zijn vader als voorbeeld) ook weet hoe dat moet...

Real_Amsterdam

8 oktober 2022 om 20:47

Met vlachodimos had je deze pot gewoon met 0-3 gewonnen. Pasveer heeft het nu dik een jaar zeer verdienstelijk gedaan. Maar de geruchten gaan dat hij nu nog steeds niet in de hoek ligt. Elk schot over de grond is bijna een doelpunt

wiezie

8 oktober 2022 om 19:35

Meneer blind kan wel wijzen maar begrijp dat als je wijst er 4 vingers terug wijzen. Poeh bar en bar slecht speelt Ajax op het moment en dan nog naar Napoli aankomende week ze kunnen beter de wedstrijd missen en dan met 3-0 reglementair verliezen

Thamike

8 oktober 2022 om 21:51

Naar wie wijst Blind hier dan?????

Douwe Dabbert

9 oktober 2022 om 08:37

Ik weet niet hoe jij wijst maar bij mij wijst de duim mee met de wijsvinger 👉 en anders (afhankelijk met welke hand je wijst) zal de duim naar links of rechts wijzen ☝ + wat Thamike zegt...👆

👋

Barqa

8 oktober 2022 om 19:39

Maar even serieus... maar blind blijft dus gewoon altijd basisspeler of hoe zit dat nou...Dus als t klopt wat hij zegt, dat de waarheid naar elkaar toe is uitgesproken...Dan hebben bijna alle spelers tegen hem gezegd dat t een schande is dat hij nog op t hoogste niveau speelt...Hij sjokt gewoon over t veld en dan soms geeft die een pasje naar voren..Wat zijn dit voor illimunatie grapjes...Nog even en je gaat denken dat illimunatie echt bestaat...

blaugrana11

8 oktober 2022 om 19:40

Daley moet volgend mij maar is op de bank gaan zitten!!! Oude man!!! Speelt alleen nog
Maar omdat het een echte ajacied is!!!

ModricMagic

8 oktober 2022 om 20:12

Die interviewer was wel erg vervelend met zijn vragen maar Blind is wel echt op hoor. Leuk dat je steeds het hele elftal wil schuiven voor Blind en Tadic maar dat wordt hem gewoon niet. Blind is zowel centraal, als linksachter en als verdedigende middenvelder gewoon veel te zwak. Hij mist ontzettend veel loopvermogen. Ook Tadic mag er wel uit. Gewoon het tandem Bergwijn-Wijndal straks weer gebruiken en Conceicao en Brobbey ook gewoon de kans geven.

mickey12

8 oktober 2022 om 20:51

Of je zet tadic gewoon links op zijn plek zoals.vandaag? Ik vraag me af waarom iedereen Tadic afzeikt terwijl die niet eens op zn beste plek staat, en d eman van 30 miljoen is al wekenlang onzichtbaar.

Real_Amsterdam

8 oktober 2022 om 21:33

De man van 30 miljoen is onzichtbaar sinds het volgens velen buitenaardse talent kudus in de spits staat. Deze 2 zaken kan ik niet los van elkaar zien

J.J.Okocha

8 oktober 2022 om 20:24

Ajsax en Ajacieden zijn ook genoeg afgezeken deze week sinds de wedstrijd tegen Napoli wat overigens ook terecht was maar ik kan me best wel voorstellen dat ze nu vinden dat daar genoeg over is gezegd, vandaag belabberd gespeeld maar toch gewonnen laten we voor Ajax en voor het Nederlandse voetbal hopen dat ze op een of andere manier volgende week toch goed resultaat halen tegen Napoli zodat ze meer kans maken om de groepsfase van de Champions League te overleven.

IKEA

8 oktober 2022 om 20:55

Heeft iemand al eens ooit een interview met Daley Blind gezien waarin hij wel sympathiek overkwam? Echt jammer, qua uiterlijk oogt hij mega sympathiek, maar de realiteit die ik ervaar vanuit zulke momenten voor de camera zijn echt verschrikkelijk. Tevens komt hij ook altijd dom over, dom omdat hij juist zo 'intelligent' wordt ingeschat, mogelijk door zijn positie en uiterlijk. Maar zoals nu, diep gefrustreerd in gesprek met de journalist om vervolgens ook 'het vinger wijzen' in de mond te leggen, terwijl naar mijn idee de journalist in zijn vraag gewoon naar hemzelf verwijst. Heel de wereld is tegen je, Daley, blijf je vooral zo profileren.

IKEA

8 oktober 2022 om 20:56

IKEA

8 oktober 2022 om 20:57

Ducktaildo

8 oktober 2022 om 21:38

Ikea. Gewoon je reactie leeg maken en dan opslaan. Dan wordt die automatisch verwijderd

IKEA

8 oktober 2022 om 20:58

toss

9 oktober 2022 om 07:46

Hij heeft wel een mooie kersttrui aan!

Dr. Duck

9 oktober 2022 om 08:53

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat die afspraken zijn. Het lijkt erop dat 1 afspraak is dat inderdaad niet hoeft te verdedigen. Nou, aan die afspraak heeft hij zich gehouden. Je zoet steeds 3 ajax verdedigers bij een man staan en blind zonder. Regelmatig verschijnt Taylor in de verdediging als er toch een tegenstander bij blind in de buurt dreigt te komen. Daarom denk ik dat het ook niet de ajax spelers zijn die zich niet aan de afspraken houden, maar de spelers van de tegenstander. Wat denk zo'n veerman wel ...een beetje bij blind gaan staan. Dat kan toch niet zo maar. Ik moet zeggen dat blind het dan wel weer slim oplost. Bij de 2-3 draait hij zich demonstratief om. Kijk, iemand die verdedigt probeert die bal te blokken of maakt een sliding, maar blind maakte door zijn draai duidelijk dat dat niet de afspraak was. En bij de 3-3 ...gewoon hand opsteken en zo duidelijk maken dat dit niet de bedoeling is. Zeker ook niet achter de spits aangaan, nee, dat is voor de andere verdedigers het doel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

");newComment = newComment.concat("","");newComment = newComment.concat("","#");newComment = newComment.concat("",commentNumber);newComment = newComment.concat("","

");newComment = newComment.concat("", "

");newComment = newComment.concat("", commentText);newComment = newComment.concat("", "

Ontevreden Daley Blind heeft geen trek in vragen: ‘Jij wil dat ik ga wijzen’ (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated:

Views: 6557

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.